تاریخ انتشار: دوشنبه 1399/12/04 - 15:48
کد خبر: 386818

دبیر مجمع دانشجویان عدالتخواه دانشگاه زابل در گفتگو با «خبرنامه دانشجویان ایران» مطرح کرد؛

مهاجرت هزاران سیستانی درپی طوفان‌های مرگبار/ عملکرد ضعیف نمایندگان استان در پیگیری حق‌آبه هیرمند و هامون

مهاجرت هزاران سیستانی درپی طوفان‌های مرگبار/ عملکرد ضعیف نمایندگان استان در پیگیری حق‌آبه هیرمند و هامون

این فعال دانشجویی، عضو کمیسیون امنیت ملی‌ را خطاب قرار می‌دهد و می‌گوید: آقای مالکی شما ماه‌ها قبل از این نیز در‌گفتگوی زنده اینستاگرامی که با جنبش عدالتخواه سیستان و بلوچستان داشتید از پیگیری‌مجزای حق آبه بین المللی تالاب هامون و حق ابه رودخانه هیرمند خبر دادید که باز هم پس از گذشت چند ماه نه تنها اتفاقات چشمگیری را در اینخصوص شاهد نیستیم بلکه افغان ها با هزاران منت تنها راضی به دراختیار قراردادن حداقلی یکی از دو حق آبه‌ سیستان شده اند که آن را نیز تاکنون نداده اند و عملا چیزی خلاف گفته هایتان را شاهدیم.

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ این روز‌ها بسیاری از مردم و فعالین فضای مجازی استان سیستان و بلوچستان از تکمیل سد «کمال خان» در خاک افغانستان و تغییر مسیر آب ورودی از طریق رودخانه هیرمند به ایران نگران و خواستار پیگیری وزارت امور خارجه به این موضوع حیاتی هستند؛ اما تاکنون هیچ یک از مسئولان محلی و کشوری، در خصوص حق آبه هامون اظهار نظر روشن و قاطعی نداشته‌اند.

امین کمالی، دبیر مجمع دانشجویان عدالتخواه دانشگاه زابل به خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»، گفت: مسئولان در انتظار هستند که مانند سال‌های پیش، به دلیل خشکی ۱۰۰ درصدی تالاب هامون، منطقه سیستان مجددا به کانون ریزگرد‌ها بدل شده و شهرستان زابل بار دیگر عنوان آلوده‌ترین شهر جهان را به خود اختصاص بدهد. با مصاحبه، دیدار و گرفتن عکس‌های یادگاری دردی از مردم دوا نمی‌شود؛ بلکه با این اقدام فرصت فشار حداکثری به افغان‌ها داده شد و کار به جایی رسید که سران این کشور همسایه برای ما خط و نشان می‌کشند.

کمالی اظهار می‌کند: البته هنوز هم دیر نشده و طرف افغان هم خوب می‌داند که سرشاخ شدن با ایرانی که به افغانستان به عنوان دوست و برادر نگاه می‌کند، برایش خوب تمام نمی‌شود؛ همانطور که چندی پیش در آتش سوزی یکی از گمرکات مرزی افغانستان، ایرانیان بودند که آتش افتاده بر جانشان را خاموش کردند.

سردبیر رسانه دانشجویی تنگه احد ادامه می‌دهد: دلیل اینکه می‌گوییم طی سال‌ها و ماه‌های اخیر، ضعف نمایندگان در پیگیری موضوع حق آبه هیرمند و هامون محرز شده، به این دلیل است که باوجود اینکه غالب مردم، رسانه ها، فعالین اجتماعی و حتی رسانه‌های افغانستانی موضوع سدسازی و انحراف آب از افغانستان و ممانعت ورود آب به ایران تیتر اولشان بوده، اما چهار نماینده از ۸ نماینده استان که به صورت مستقیم با این موضوع در ارتباط هستند، فعالیت قاطعی نداشته اند.

وی در ادامه گفت: جز شعار هیچ اقدام چشمگیری از سمت منتخبان مردم سیستان و بلوچستان در این اتفاق به خصوص، صورت نداده و تنها از تشکیل ستاد ملی احیای هامون به همراهی معاون اول رئیس جمهور خبر داده‌اند. تشکیل این ستاد، گرچه اقدام قابل ستایشی است، اما باید خطاب به آقای مالکی بگوییم که توقعات مردم از شما خیلی بیشتر از این حرف‌ها است. با برپایی این جلسات و کارگروه‌ها مشکلی حل نخواهد شد؛ نمایندگان استان باید به اتفاق یکدیگر به یک نتیجه واحد برسند و باید گفت یک دست صدا ندارد و گفتگو و مصاحبه دوای درد‌های سیستان و بلوچستان نیست.

این فعال دانشجویی تصریح کرد: لازم است به این نکته اشاره بکنیم که شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت مجلس به عنوان عضو مجمع نمایندگان استان و رئیس کمیسیون بهداشت مجلس نسبت به آمار وحشتناک مبتلایان به بیماران تنفسی در سیستان و بلوچستان به دلیل طوفان‌های مرگبار ناشی از خشکی هامون چه عملکردی از خود نشان داده‌اند؟ آیا مطلع هستند که بیمارستان‌های استان مخصوصا منطقه سیستان، در زمان بروز گرد و غبار جایی برای سوزن انداختن ندارد؟

کمالی، دبیر مجمع دانشجویان عدالتخواه دانشگاه زابل افزود: مدتی پیش تعدادی از اعضای مجمع نمایندگان سیستان و بلوچستان، مخالفت خود را با طرح تقسیم استان اعلام کردند؛ سوال اینجاست چرا این نمایندگان در برابر خشک شدن هامون، مهاجرت هزاران سیستانی، طوفان‌های مرگبار و مشکلات ریز و درشت سکوت کرده‌اند؟ وی در پایان می‌گوید: از همه نمایندگان استان می‌خواهیم با اتحاد یکبار برای همیشه با دیپلماسی مقتدر، حیات مجدد را به هامون هدیه داده و مانع از مهاجرت بی‌وقفه مردم بر اثر بیکاری، ناامنی، بیماری و گردوغبار بشوند؛ چراکه سال‌ها بعد به ازای کوچ هر انسان، یک مرزبان را باید در سنگر‌های خالی امنیتی و استراتژیک‌ترین مرز ایران بگذارند.

دبیر مجمع دانشجویان عدالتخواه دانشگاه زابل در پایان گفت: چندی پیش تعدادی از اعضای مجمع نمایندگان استان مخالفت خود را با طرح تقسیم استان با این دیدگاه که حل مشکلات منطقه با وحدت بین نمایندگان و ارائه برنامه های هدفمند راحت تر حل شدنی‌ است، اعلام کردند؛ حال سوال اینجاست چرا این نمایندگان در برابر خشکیده شدن هامون، در برابر مهاجرت هزاران سیستانی، دربرابر طوفان های مرگبار سیستان و مشکلات ریز و درشت سیستان و سیستانی سکوت کرده اید، مگر شما نبودید که دم از وحدت نمایندگان جهت حل مشکلات منطقه می‌زدید، حال چرا در برابر مشکلات مردم شمال همین استان که به فرموده رهبر انقلاب تنگه احد ایران است سکوت کرده اید، مگر سیستان جزئی از این استان نیست! این بی تفاوتی های شما علاوه بر تضادی که با گفته هایتان دارد نشان می‌دهد که شما تنها درجهت منافع سیاسی خود و افرادی خاص موافق یا مخالف طرح های ارائه شده درخصوص منطقه هستید ولاغیر.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
تجاوزات دشمن صهیونیستی به جنوب لبنان مقاومت را نمی‌ترساند/ دوران دفاع مقدس بزرگ‌ترین پشتوانه جبهه مقاومت در مصاف با دشمنان است
همچنان دفاع مقدس
غرب از رقابت در حوزه انرژی می‌ترسد
سرهنگ رحیمی فرمانده انتظامی لاهیجان شد
اعلام ترکیب تیم ملی فوتسال ایران مقابل مراکش
واکنش رسمی وزارت امور خارجه به ادعای تهدید مقامات سابق آمریکا توسط ایران
آخرین خبر از ناپدید شدن دختر وزنه‌بردار ایران در اسپانیا
طرح «من شهردارم» به مدارس می‌رود
دستگیری عاملان قتل یک زن در شب عروسی
رسانه‌ صهیونیستی: حزب‌الله «تله مرگ» برای اسرائیل آماده کرده است
اجرای موفق مانورهای مداری ماهواره چمران ۱
فوری| جواد نکونام استعفا داد
گوگل و مایکروسافت به جان هم افتادند
محسن رضایی: اسرائیل اصلا جرات حمله به ایران را ندارد
اعلام شماره حساب‌های هلال‌احمر برای کمک به غزه، لبنان و یمن
روابط ایران با بانک سرمایه‌گذاری زیر ساخت آسیا تقویت می‌شود
قرارداد ۸۰ میلیاردی مجیدی
صرف سالانه ۱۵ میلیارد دلار واردات محصولات کشاورزی
۳۴۰ نظامی اوکراینی دیگر در یک روز کشته شدند
ساخت۳ بزرگراه در انتهای یادگار، بروجردی و شوشتری
تخفیف در برج میلاد در هفته گردشگری
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top